+38 044 272 22 05, +38 044 272 34 03

Київ, вул. Вознесенський узвіз, 22

office@cimt.com.ua

Гінекологи ЦІМТ провели вагінальну екстирпацію матки з придатками та кульдопластику по McCall

Пацієнтка 73 років з 2017 року страждала на опущення стінок піхви та неповне випадіння матки, що ефективно корегувалось місцевим використанням вагінальних песаріїв. Внаслідок активного прогресування захворювання на тлі збільшення фізичного навантаження виникло повне випадіння матки, що супроводжувалось відчуттям розпирання, сухості, печії, болями та дизуричними розладами.

Команда провідних гінекологів нашого Центру прийняла рішення про необхідність хірургічного лікування оскільки місцеве лікування давало лише частковий і тимчасовий ефект.

Під час втручання застосовувався апарат високочастотного електрохірургічного зварювання тканин, що дало можливість отримання надійного гемостазу без карбонізації та за умов мінімального пошкодження навколишніх тканин. Це сприяло зменшенню крововтрати, тривалості операції та скороченню періоду реконвалесценції.

З метою покращення знеболення в інтраопераційному та післяопераційному періодах було виконано комбіновану субарахноїдальну та епідуральну анестезію, що сприяло значному зменшенню використання наркотичних анальгетиків і поліпшенню протікання періоду реабілітації.